Ιράκ: «Το Ισλαμικό Κράτος διανύει τις τελευταίες ημέρες του στη Μοσούλη»

Σε αποτυχημένες απόπειρες αντεπίθεσης οδηγείται το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, καθώς δέχεται εντεινόμενη πίεση από τις ιρακινές δυνάμεις στη Μοσούλη.

Το BBC αναφέρει ότι το IK ανέπτυξε μεγάλο αριθμό βομβιστών αυτοκτονίας σε διάφορα μέρη της ιρακινής πόλης, αλλά σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους οι πληγείσες περιοχές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι έχουν πλέον συμπτυχθεί σε μια περιοχή ενός μόλις τετραγωνικού μιλίου στο πλαίσιο της τελικής φάσης της ιρακινής επίθεσης για την απομάκρυνσή τους από τη Μοσούλη.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου «αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες του ΙΚ στη Μοσούλη».

Την περασμένη Τετάρτη οι τζιχάντιστες ανατίναξαν το εμβληματικό τέμενος Αλ-Νουρί. Αυτό οδήγησε τις ιρακινές δυνάμεις να κινηθούν πιο γρήγορα ενάντια στο ΙΚ.

Περίπου 20 αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν κατά των ισλαμιστών την Κυριακή, οι οποίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τουλάχιστον δύο αντεπιθέσεις των τρομοκρατών αναφέρθηκαν την Κυριακή το βράδυ. Το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Σαφάκ που εδρεύει στη Βαγδάτη ανέφερε τρεις επιθέσεις του ΙΚ στη δυτική Μοσούλη. Τα σπίτια των κατοίκων πυρπολήθηκαν, ανέφερε το πρακτορείο.
Πηγή: skai.gr