Ιταλία exit poll: Νίκη της κεντροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές

Tα πρώτα exit poll που μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, δείχνουν ότι η κεντροδεξιά συμμαχία φέρεται να εξασφαλίζει προβάδισμα σε σειρά πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν δημοτικές εκλογές την Κυριακή.

Σε Καταντζάρο, Γένοβα και Βερόνα, οι υποψήφιοι της συντηρητικής παράταξης φέρονται να έχουν εξασφαλίσει προβάδισμα. Στην Πάρμα φέρεται να έχει ουσιαστικό προβάδισμα ο απερχόμενος δήμαρχος Φεντερίκο Πιτσαρότι, που έθεσε και πάλι υποψηφιότητα, ο οποίος έχει διαγραφεί από το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Μεγάλη είναι η χαμηλή προσέλευση, η οποία σε αρκετές πόλεις δεν ξεπερνά το 50%. Αν τα exit poll επιβεβαιωθούν από το τελικό αποτέλεσμα, ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι δεν θα είναι ικανοποιημένος.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων, είχε μια κακή επίδοση στον πρώτο γύρο, στις 11 Ιουνίου, και θα πρέπει να διαπιστωθεί αν οι υποψήφιοί του κατάφεραν να κερδίσουν τις μονομαχίες στις δύο σημαντικότερες πόλεις όπου το κίνημα του Γκρίλλο πέρασε στον δεύτερο γύρο, δηλαδή Άστι και Καράρα.


Πηγή: skai.gr