Άγκυρα: Προς ανάπτυξη τουρκικών και ρωσικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ

Η Τουρκία και η Ρωσία θα μπορούσαν να αναπτύξουν από κοινού δυνάμεις στη βορειοδυτική επαρχίας της Συρίας Ινλτίμπ, η οποία στην παρούσα φάση ελέγχεται από ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν, η Ρωσία και το Ιράν θα αναπτύξουν επίσης δυνάμεις στην περιοχή της Δαμασκού, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ, ενώ η Ιορδανία και οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στρατεύματα στην περιοχή Νταράα στο νότο, ως μέρος ενός σχεδίου των ζωνών αποκλιμάκωσης που αποφάσισαν το Μάιο η Άγκυρα, η Μόσχα και η Τεχεράνη.

«Οι Ρώσοι έχουν μια πρόταση: Κιργίζιοι ή Καζάκοι θα μπορούσαν αναπτύξουν επίσης στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχοντας σε αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο Καλίν.

Σημειώνοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος του μηχανισμού είναι να δώσει υπόσταση στην εκεχειρία, ο τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι εκπονείται λεπτομερές σχέδιο για να προσδιοριστεί ποια χώρα θα αναλάβει ποια περιοχή ή τον αριθμό των στρατευμάτων που πρόκειται να αναπτυχθούν σε κάθε ζώνη.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου πρόσθεσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνας και της Γενεύης θα συνεχιστούν για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στη Συρία.
Πηγή: skai.gr