Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο Γκρένφελ εξετάζει η Αστυνομία

Την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εξετάζει η βρετανική Αστυνομία σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην πολυκατοικία «Πύργος Γκρένφελ» στο δυτικό Λονδίνο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους η αξιωματικός της Σκότλαντ Γιάρντ Φιόνα Μακόρμακ, τόσο η μόνωση του 24ωροφου κτηρίου όσο και οι πλάκες εξωτερικής επένδυσης δεν πέρασαν τους ελέγχους πυρασφάλειας που έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Αστυνομία πλέον θα εξετάσει εάν εάν στην ανακαίνιση της πολυκατοικίας χρησιμοποιήθηκαν παράνομα υλικά.

«Με δεδομένο τον θάνατο τόσων ανθρώπων, μελετάμε την ανθρωποκτονία από αμέλεια» αλλά και άλλες παραβάσεις ρυθμίσεων και κανόνων, είπε η κ. Μακόρμακ.

Προσέθεσε πως η φωτιά ξέσπασε σε καταψύκτη-ψυγείο.

Αν και το επίμαχο μοντέλο ψυγείου δεν είχε γίνει στόχος ανακλήσεων ή ελέγχων στο παρελθόν, οι Αρχές διέταξαν έρευνα ώστε να αποσαφηνιστεί εάν αποτελεί κίνδυνο φωτιάς.

Η κ. Μακόρμακ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη εμπρησμού.

Παρά το ήδη τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας, η κ. Μακόρμακ παραδέχτηκε πως ο απολογισμός μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα όσον αφορά τον αριθμό των ενοίκων και επισκεπτών που παγιδεύτηκαν στον Πύργο.

Κάλεσε όσους έχουν πληροφορίες για αγνοούμενους να επικοινωνήσουν το ταχύτερο δυνατό με τις Αρχές, διαβεβαιώνοντας πως η Αστυνομία δεν θα ελέγξει εάν οι πληροφοριοδότες είναι παράτυποι μετανάστες.
Πηγή: skai.gr