Βρετανία-δημοσκόπηση: Για 1η φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναδεικνύεται για πρώτη φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times, που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι τον προτιμούν έναντι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν ως καταλληλότερο τον αρχηγό των Εργατιών, ενώ το 34% η Μέι και το 30% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που ένας επικεφαλής των Εργατικών προηγείται του Συντηρητικού ομολόγου του στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Έπειτα από τις κακές επιδόσεις της Τερέζας Μέι στις εκλογές της 8ης Ιουνίου κατά τις οποίες έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η πρωθυπουργός της χώρας επιχειρεί να συνάψει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας. H εκλογική ήττα της Μέι φαίνεται ότι της έχει στοιχίσει τόσο εσωκομματικά αλλά της έχει καταφέρει και περαιτέρω πλήγμα δημοσκοπικά. 


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ