Με Beatles η τοποθέτηση Γιούνκερ για το Brexit

Με το τραγούδι του Πολ Μακ Κάρτνεϊ «Let it be» απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν ρωτήθηκε αν το Brexit είναι αναστρέψιμο.

Λίγο πριν από τη συνάντηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι με τους 27 ηγέτες της ΕΕ με το θέμα του Brexit στο επίκεντρο, o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αν συμφωνεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και κατά πόσον το Brexit είναι αναστρέψιμο. «Δεν έχω ποτέ αυταπάτες, διότι δεν μου αρέσει να χάνω. Οπότε Let it Be!», απάντησε o Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο Τουσκ απάντησε ότι «η πολιτική χωρίς όνειρα είναι ένας εφιάλτης» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι ρεαλιστής, αλλά «στην πολιτική όλα είναι πιθανά». Συνεχίζοντας, ο Ντ. Τουσκ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να ξεκινήσουν με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο και τόνισε ότι η τελική απόφαση επαφίεται στη Μεγάλη Βρετανία και οι πολίτες της. «Είναι ωραία τα όνειρα», πρόσθεσε ο Ντ. Τουσκ, σημειώνοντας με νόημα ότι προτιμά τον Tζον Λένον από τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ντ. Τουσκ είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το Brexit θα μπορούσε να αντιστραφεί, απαντώντας με τους στίχους του Τζον Λένον στο τραγούδι «Ιmagine». «Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι ονειροπόλος αλλά δεν είμαι ο μόνος».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ