Γκρένφελ: Παραιτείται ο εκτελεστικός διευθυντής του τοπικού συμβουλίου

Την απόφασή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου της συνοικίας Κένσινγκτον και Τσέλσι στο Λονδίνο, μετά την κριτική που δέχτηκε για την καταστροφική πυρκαγιά στην πολυκατοικία «Πύργος Γκρένφελ», όπου τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Νίκολας Χόλγκειτ υποστήριξε πως η παραίτησή του ζητήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι μετά την τραγωδία στο Γκρένφελ εάν παρέμενε στη θέση του απλώς θα «αποσπούσε την προσοχή» και δεν θα μπορούσε να προσφέρει έργο.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν καταδικάσει την αρχική αντίδραση του συμβουλίου στην πυρκαγιά ως χαώδη και αναποτελεσματική.

Παράλληλα, σοβαρά ερωτήματα έχουν τεθεί για το κατά πόσον οι τοπικές Αρχές δεν έκαναν αρκετά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Πύργου Γκρένφελ και άλλων δημοτικών εστιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, τα έργα ανακαίνισης της 24ώροφης πολυκατοικίας είχαν ελεγχθεί 16 φορές από κλιμάκια του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, χωρίς όμως ποτέ να επισημανθεί η χρήση εύφλεκτου υλικού στην εξωτερική κάλυψη του κτηρίου.

Εικάζεται πως το επίμαχο υλικό συνέβαλε στην γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Πηγή: skai.gr