Κλείσιμο

Το Ισλάμ ζητά Οικουμενικό Ναό

Δεν δέχθηκε ο Καθολικός Επίσκοπος της Κόρδοβα στη Νότια Ισπανία το αίτημα Μουσουλμάνων ιερέων να προσευχηθούν στον Καθεδρικό Ναό που στο παρελθόν ήταν ισλαμικό τέμενος.

Ο Επίσκοπος Ασένιο έστειλε σχετική αρνητική επιστολή στον Πάπα της Ρώμης μη αποδεχόμενος την πρόταση του τοπικού ισλαμικού συμβουλίου να γίνει ο ναός "οικουμενικός ναός όπου θα προσεύχονται πιστοί όλων των θρησκειών".

Ο Επίσκοπος τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα βοηθούσε την ομαλή ειρηνική συνύπαρξη πιστών διαφορετικών θρησκειών, αλλά και ότι κοινοί τόποι λατρείας μπερδεύουν τους πιστούς.

Κοινοί τόποι λατρείας υπάρχουν στο αεροδρόμιο και το Ολυμπιακό χωριό αλλά αυτό δεν γίνεται σε ένα ιερό χριστιανικό ναό είπε ο καθολικός επίσκοπος.

Στην Ισπανία υπάρχουν 800.000 Μουσουλμάνοι μεταξύ των 44.000.000 του συνολικού πληθυσμού.

Το ισλαμικό τέμενος της Κόρδοβα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό το 13ο αιώνα, όταν η περιοχή επανακατακτήθηκε από τους Άραβες. Επικεφαλής των Ισπανών ήταν ο Βασιλιάς Φερνινάνδος ο δεύτερος, που ηγήθηκε του πολέμου κατά των Μαυριτανών στην Ιβηρική.

 

Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 22.35.

Πηγή: skai.gr