Κλείσιμο

Κατάρ: Οι χώρες που διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις ευθύνονται για την κυβερνοεπίθεση

Το Κατάρ έχει αποδείξεις ότι η κυβερνοεπίθεση εναντίον του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων συνδέεται με χώρες που έχουν διακόψει σχέσεις με την Ντόχα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με την Ντόχα στις αρχές του μήνα, εξ αιτίας δηλώσεων που ισχυρίζονται ότι έκανε ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θανί, και τις οποίες ανάρτησε για σύντομο διάστημα στον ιστότοπο του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κατάρ στις 23 Μαΐου. Η Ντόχα από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ψευδείς.

Οι δηλώσεις ανέφεραν ότι ο σεΐχης Ταμίμ κάλεσε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση με το Ιράν και υπερασπίσθηκε την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, καθώς και την Χεζμπολά, ένα κίνημα λιβανέζων σιιτών που έχει συμμαχήσει με την Τεχεράνη.

Αμερικανοί και ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ενώ οι 
υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο ιστότοπος του πρακτορείου και ο λογαριασμός Twitter της καταριανής κυβέρνησης έχουν παραβιαστεί, δεν έχουν εξακριβώσει ποιός ευθύνεται.

Στις 8 Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν κατονόμασαν ως τρομοκράτες 59 άτομα που περιλαμβάνουν τον πνευματικό ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και 12 οντότητες που περιλαμβάνουν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Qatar Charity και Eid Charity, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Κατάρ.

Πηγή: skai.gr