Βρυξέλλες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό-Εξουδετερώθηκε καμικάζι

Ως αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζουν οι αρχές τη μικρής ισχύος έκρηξη, που δεν προκάλεσε θύματα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν ο ύποπτος για την επίθεση -ο οποίος εξουδετερώθηκε έχοντας δεχθεί πυρά από στρατιώτες- είναι ακόμη ζωντανός.

Σημείωσε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών και η Grand Place, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι γραμμές 1 και 5 του Μετρό της πόλης σταμάτησαν την λειτουργία τους. 



Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εισήλθε στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα και να τον εξουδετερώνει. 









Η αστυνομία των Βρυξελλών μέσω του λογαριασμού της στο Twitter έκανε λόγο νωρίτερα για "περιστατικό" με ένα δράστη με την κατάσταση να είναι «ελεγχόμενη»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά προκάλεσε μία μικρή έκρηξη πριν οι δυνάμεις των στρατιωτών που βρίσκονταν στον σταθμό τον εξουδετερώσουν. Σύμφωνα με αστυνομικές που επικαλούνται βελγικά μέσα από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου πολίτη. 

Βελγικά μέσα αναφέρουν πως μετά την έκρηξη στον σταθμό επικράτησαν στιγμές πανικού αλλά η εκκένωση έγινε πολύ γρήγορα και δεν υπήρξε τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσε και ειδική ομάδα εξουδετέρωσης βομβών καθώς ο δράστης πέρα από τα εκρηκτικά που είχε στο σακίδιο το οποίο και πυροδότησε φαίνεται πως φόραγε και γιλέκο με εκρηκτικά το οποίο δεν εξερράγη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των στρατιωτών. 




   



















Σύμφωνα με βελγικά μέσα ο δράστης μπήκε στο σταθμό έχοντας τα εκρηκτικά σε σακίδιο πλάτης και τα πυροδότησε την ώρα που η προσοχή των αστυνομικών στράφηκε επάνω του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες στη συνέχεια δέχθηκε και τα πυρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Libre του Βελγίου ο βομβιστής αυτοκτονίας πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά φώναξε προς τους αστυνομικούς "Ο Αλάχ είναι μεγάλος". 
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης