Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι του δράστη του Παρισιού

Μίνι-οπλοστάσιο βρήκε η γαλλική Αστυνομία στο σπίτι του 31χρονου που χθες το απόγευμα εμβόλισε όχημα της Αστυνομίας στη Λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πηγή κοντά στην έρευνα.

Οι Αρχές έχουν έως τώρα συνδέσει τον δράστη με τουλάχιστον εννέα όπλα, ανάμεσά τους ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια. Δεν είναι σαφές εάν στην καταμέτρηση περιλαμβάνονται τα τρία όπλα, ανάμεσά τους ένα καλάσνικοφ, που βρέθηκαν μέσα στο όχημα του νεαρού.

Ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου, προτού καταφέρει να βλάψει αστυνομικούς ή πολίτες.

Ο 31χρονος Αντάμ Ντζαζιρί, βρισκόταν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε λίστα πιθανών ακραίων ισλαμιστών, πληροφορία που εγείρει ερωτήματα όσον αφορά το πώς κατάφερε να συγκεντρώσει όπλα και να γεμίσει το αυτοκίνητό του με φιάλες που περιείχαν εύφλεκτο υλικό.

Μάλιστα, ο Ντζαζιρί έφερε και άδεια οπλοφορίας, αν και φαίνεται να την απέκτησε πριν σχηματιστεί φάκελος υποψιών σε βάρος του, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος […] που μπορούσε ακόμα να έχει στην κατοχή του επικίνδυνα όπλα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV.

Τέσσερις συγγενείς του δράστη προσήχθησαν νωρίτερα για την υπόθεση, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: skai.gr