Παραιτείται η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μακρόν

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρ, μόλις δύο ημέρες αφότου ο συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απέσπασε καθαρή αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές.

Η κ. Γκουλάρ είναι μέλος του Δημοκρατικού Κινήματος, κυβερνητικού εταίρου του κ. Μακρόν, που είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας λόγω καταγγελιών ότι απασχολούσε παράνομα συνεργάτες ευρωβουλευτών του σε κομματικές θέσεις.

Τα επιτελεία των ευρωβουλευτών αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια και βάσει των κανόνων οφείλουν να εργάζονται αποκλειστικά για υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάλογη έρευνα γίνεται σε βάρος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε
, η κ. Γκουλάρ αναφέρει πως με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Φιλίπ ζήτησε να μην παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να επηρεάσει την προσπάθεια του πρόεδρου Μακρόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία.

Η απερχόμενη υπουργός Άμυνας σημειώνει πως είναι αποφασισμένη να σύρει τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεων σε πολιτικές συγκρούσεις για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη.

Σε «αυστηρά προσωπικούς» λόγους απέδωσε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος και υπουργός Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού την παραίτηση Γκουλάρ.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Le Monde είπε πως δεν θα θέσει θέμα για παραμονή της στο υπουργικό συμβούλιο.
Πηγή: skai.gr