Κλείσιμο

Περισσότερη διεθνή στήριξη για το προσφυγικό ζητά η Γερμανία

Περισσότερη διεθνή στήριξη στη Γερμανία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μόνη της», είπε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa. «Χρειαζόμαστε κοινές, διεθνείς προσπάθειες και δικαιότερη κατανομή ευθύνης ώστε να απαλείψουμε τα βάσανα των προσφύγων ανά τον κόσμο, και να αποτρέψουμε τις μεγάλες προσφυγικές κρίσεις».

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες την τελευταία διετία, όμως ο όγκος των αφίξεων έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του ποιος δικαιούται άσυλο αλλά και στην ενσωμάτωση των αφιχθέντων στην κοινωνία.

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι επιδίωξη του Βερολίνου είναι να παρέχει στήριξη στους πρόσφυγες στη χώρα τους, σκιαγραφώντας έτσι μία στρατηγική που θα αποτρέπει τις μεγάλες ροές προς την Ευρώπη.

Σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία η Γερμανία έχει δεκαπλασιάσει την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει, γινόμενη μία από τις πλέον γενναιόδωρες χώρες στον κόσμο.

«Η Ελλάδα κατάφερε να διασώσει την αξιοπρέπεια και τον ανθρωπισμό της Ευρώπης», αναφέρει σε μήνυμά του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αναφέροντας μεταξύ άλλων την διαχείριση περισσότερων του ενός εκατομμυρίων προσφύγων «με αυξανόμενη φροντίδα και αξιοπρέπεια».

Χρειάζονται περισσότερα χρήματα και ευελιξία εκταμίευσης για τους πρόσφυγες στις πρώτες χώρες υποδοχής με μικρή ή και μεσαία οικονομική επιφάνεια γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ενόψει και της συνόδου του G20.
Πηγή: skai.gr