Προσήχθησαν τέσσερις συγγενείς του δράστη της νέας επίθεσης στο Παρίσι

Στην προσαγωγή τεσσάρων συγγενών του άνδρα που έριξε το όχημά του σε βαν της Αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, έχει προχωρήσει η γαλλική Αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό σταθμό BFM-TV, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σημείο της επίθεσης. Δεν τραυματίστηκαν αθώοι πολίτες, ούτε αστυνομικοί.

Ο δράστης ήταν σε λίστα που παρακολουθούσαν οι Αρχές, με το Γαλλικό Πρακτορείο μάλιστα να μεταδίδει πως ο δράστης είχε ερευνηθεί για συμμετοχή σε «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα».

Στο όχημά του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τυφέκιο καλάσνικοφ, πιστόλια και φιάλες αερίου, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση πυροτεχνουργών.

Η απόπειρα στα Ηλύσια Πεδία έλαβε χώρα μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, όπου ο συνασπισμό του πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν απέσπασε αυτοδυναμία με μεγάλη διαφορά.

Σημειώνονται πως το Απρίλιο, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ένας ένοπλος δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Πηγή: skai.gr