Νεκροί τέσσερις τουρίστες από επίθεση σε πολυτελές θέρετρο του Μάλι

Τέσσερις τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα αγνοείται μετά από επίθεση που διέπραξαν χθες πέντε ένοπλοι σε πολυτελές θέρετρο έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας του Μάλι.

Ένας από τους νεκρούς τουρίστες στο θέρετρο Le Campement Kangabaon ήταν από την Πορτογαλία, ένας από το Καμερούν, ένας Γαλλοαφρικανός ενώ μένει να διευκρινιστεί και η ταυτότητα του τέταρτου.

Ο υπουργός Ασφαλείας Σαλίφ Τραορέ ενημέρωσε επίσης ότι οι πέντε επιτιθέμενοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

«Αναμφίβολα πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International.

«Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις έφθασαν επί τόπου αμέσως μετά την επίθεση. Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε.  

Ο Τραορέ πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι είχαν κάποιους συνεργούς, οι οποίοι δεν σκοτώθηκαν ούτε συνελήφθησαν. Τη νύχτα της Κυριακής οι αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διασώσουν 36 τουρίστες μεταξύ των οποίων 13 Γάλλοι.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης αλλά στο παρελθόν η αλ-Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στο Μάλι και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε νωρίτερα με τον ηγέτη του Μάλι μετά την επίθεση και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα στηρίξει το Μπαμακό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.


Πηγή: skai.gr