Μέι: Αρρωστημένη τρομοκρατική επίθεση κατά των ελευθεριών της κοινωνίας μας

Ως τρομοκρατική επίθεση κατά μουσουλμάνων κοντά στον τόπο λατρείας τους χαρακτήρισε την επίθεση με κλειστό φορτηγάκι κατά πιστών στο Finsbury Park η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά από σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων Cobra.

«Όπως όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έτσι και αυτή έχει ως στόχο να μας διαιρέσει», είπε η κα Μέι. «Δεν θα το επιτρέψουμε», συμπλήρωσε.

Η Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως τρομοκρατικό εντός οκτώ λεπτών από την άφιξη της αστυνομία στο σημείο της επίθεσης. Πρόσθεσε ότι το αρχικό πόρισμα της αστυνομίας είναι ότι ο δράστης ενήργησε μόνος, παρά την ύπαρξη μαρτυριών που αναφέρονταν σε δύο συνεργούς.

Η κα Μέι τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μία αρρωστημένη επίθεση κατά των ελευθεριών της βρετανικής κοινωνίας και επανέλαβε ότι η χώρα έχει επιδείξει υπερβολική ανοχή έναντι του εξτρεμισμού, περιλαμβανομένης της ισλαμοφοβίας.

Επισήμανε ότι η ίδια έχει εξαγγείλει πρόθεση δίωξης του εξτρεμισμού στην κοινωνία και στο διαδίκτυο και ανακοίνωσε τη σύσταση νέας επιτροπής που θα επιλαμβάνεται αυτής της προσπάθειας.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο