Πυραυλική επίθεση στη Συρία εξαπέλυσε το Ιράν ως αντίποινα για την Τεχεράνη

Πυραυλικές επιθέσεις στην ανατολική Συρία εξαπέλυσε η ελίτ δύναμη του ιρανικού στρατού, οι Φρουροί της Επανάστασης, όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη την προηγούμενη εβδομάδα, όπου δύο ομάδες ενόπλων και βομβιστών αυτοκτονίας σκότωσαν 18 ανθρώπους στη Βουλή και στο εμβληματικό μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Την ευθύνη για το χτύπημα στην Τεχεράνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Στόχος των πυραύλων ήταν η συριακή επαρχία Ντεΐερ αλ-Ζορ, όπου το ISIS διαθέτει οχυρωμένες θέσεις.

Έως τώρα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το εάν τα ιρανικά βλήματα προκάλεσαν απώλειες, αν και οι Φρουροί υποστηρίζουν πως σκότωσαν πολλούς «τρομοκράτες» και κατέστρεψαν τον οπλισμό τους.

«Δεν θα μείνει αναπάντητο το να χύνεις αγνό αίμα», τόνισαν οι Φρουροί.

Οι Φρουροί έχουν επιρρίψει ευθύνες στη Σαουδική Αραβία για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη, αν και το ιρανικό καθεστώς έχει αποφύγει να κατηγορήσει επισήμως το Ριάντ, το οποίο από την πλευρά του έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή.
Πηγή: skai.gr