Ώρες αγωνίας για επτά αμερικανούς ναύτες μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με εμπορικό

Αγνοούμενα παραμένουν επτά μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald, περισσότερες από 16 ώρες αφότου συγκρούστηκε με το εμπορικό πλοίο ACX Crystal ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, το Fitzgerald υπέστη «σοβαρές ζημίες» στο δεξιό τμήμα της πλώρης, πάνω αλλά και κάτω από την ίσαλο γραμμή, προκαλώντας εισροή υδάτων σε τέσσερις χώρους.

Τρεις τραυματίες απομακρύνθηκαν νωρίτερα από το αντιτορπιλικό με αεροδιακομιδή, ανάμεσά τους και ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον.

Παρά τις βλάβες, το Fitzgerald κατόρθωσε να πλεύσει αυτόνομα έως το λιμάνι της Γιοκοσούκα, 56 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του σημείου σύγκρουσης, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους και εξετάζεται το εύρος των επισκευών που χρειάζεται το πλοίο.

Το ACX Crystal, με σημαία Φιλιππίνων, έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 29.000 τόνους, υπερτετραπλάσιο σε σχέση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό. Το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου είναι σώο, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Φωτογραφίες από το σημείο εικονίζουν το ACX Crystal, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, να έχει υποστεί μικρή ζημιά σε τμήμα της πλώρης του, εγείροντας το ενδεχόμενο να εμβόλισε κατά λάθος το Fitzgerald.

Η θαλάσσια περιοχή νότια της Γιοκοσούκα είναι μία από τις πλέον πολυσύχναστες στην ανατολική Ασία, καθώς τα πλοία που πλέουν προς το Τόκιο ή τη Γιοκοχάμα περνούν από εκεί.
Πηγή: skai.gr