Κλείσιμο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή που πυροβολήθηκε

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Στιβ Σκαλίς, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όταν ένοπλος επιτέθηκε σε ομάδα βουλευτών που προπονούνταν σε γήπεδο μπέιζμπολ για φιλανθρωπικό αγώνα.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο κ. Σκαλίς, η κατάστασή του έχει βελτιωθεί το τελευταίο 24ωρο, όμως οι θεράποντες γιατροί αποφεύγουν να πουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο 51χρονος Σκαλίς, τρίτος στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις και χρειαστεί περαιτέρω επεμβάσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Η σφαίρα που δέχτηκε ο κ. Σκαλίς τον χτύπησε στο πόδι και στη συνέχεια διαπέρασε τη λεκάνη του, προκαλώντας ζημιά σε εσωτερικά όργανα, κατάγματα και αιμορραγία.

Τον βουλευτή επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια. Αναχωρώντας, ο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως ο βουλευτής θα αναρρώσει.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί ως Τζέιμς Χότζκινσον, 66 ετών, από την πολιτεία του Ιλινόι. Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών.

Ο κ. Χότζκινσον φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα εχθρικός απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους και στην κυβέρνηση Τραμπ, αναρτώντας σειρά επιθετικών μηνυμάτων στο Twitter.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα, που βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Πηγή: skai.gr