Ο Ερντογάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης κατά σωματοφυλάκων του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα ανταποδώσει πολιτικά τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του, σύμφωνα με το CNN Turk.

Εισαγγελικές αρχές της Ουάσιγκτον εξέδωσαν χθες 12 εντάλματα σύλληψης σε βάρος σωματοφυλάκων και μελών της αστυνομικής φρουράς του Τούρκου προέδρου, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 16 Μαΐου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση των αμερικανικών αρχών να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η απόφαση «στερείται νομικής βάσης».

Στις 16 Μαΐου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, μέλη της προσωπικής φρουράς του επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές σε ειρηνική πορεία που πραγματοποιούσαν.

«Η απόφαση που έλαβαν οι αμερικανικές αρχές είναι λανθασμένη, μεροληπτική και στερείται νομικής βάσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση.

«Ο διαπληκτισμός μπροστά από την οικεία του Τούρκου πρέσβη προκλήθηκε από την αποτυχία των τοπικών αρχών ασφαλείας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Τούρκοι πολίτες δεν μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιστατικό που συνέβη», προσθέτει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr