Κλείσιμο

Τουλάχιστον 6 νεκροί από έκρηξη σε τέμενος στην Καμπούλ

Σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι πιστεύεται ότι οφείλεται η ισχυρή έκρηξη μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος της Καμπούλ, μια τρομοκρατική ενέργεια η οποία προστίθεται σε μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην αφγανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού.

Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα στην κουζίνα του τεμένους, όταν αστυνομικοί του απαγόρευσαν την πρόσβαση στην κύρια αίθουσα του ναού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολλοί πιστοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς μέσα σε αυτό το τμήμα του τζαμιού.

«Τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του τεμένους Αλ Ζάρα στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ. Ειδικές δυνάμεις στάλθηκαν στην περιοχή», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς. Πρόσθεσε πως υπάρχουν θύματα.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και δέκα τραυματίες.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής, αλλά συνοικίες της σιιτικής μειονότητας έχουν στοχοθετηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η αφγανική πρωτεύουσα έχει υποστεί πολύνεκρες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα: την 31η Μαΐου ένα φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι. Για την ενέργεια αυτή — την πιο αιματηρή στο Αφγανιστάν από το 2001 — δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ