Λονδίνο: Aποδοκιμασίες και μπουκάλι κατά του Σαντίκ Καν για το Γκρένφελ

Με αποδοκιμασίες, αλλά και ένα μπουκάλι, υποδέχθηκαν το δήμαρχο του Λονδίνου ένοικοι και περιοίκοι του πύργου Γκρένφελ, δηλώνοντας ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις τους για την κατάσταση του κτιρίου.

«Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει. Αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» φώναξε μια εξαγριωμένη ένοικος. Ένας άνδρας χρειάστηκε να συλληφθεί από την αστυνομία, την ώρα που αστυνομικοί περικύκλωσαν το Σαντίκ Καν καθώς προχωρούσε στο πλήθος.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να μιλήσει στις κάμερες, αλλά οι απογοητευμένοι κάτοικοι τον διέκοπταν επανειλημμένα. «Είναι κατανοητό ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι και ανησυχούν και έχουν ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις» τόνισε πάντως ο Σαντίκ Καν.

Ο Kαν εκθείασε την αντίδραση της τοπικής κοινότητας στην καταστροφική πυρκαγιά, που  έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους, προτού η γυναίκα τον διακόψει εκ νέου λέγοντας πως «δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο για τις αρχές».

«Όπως μπορείτε να δείτε οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι και αυτό είναι κατανοητό» σχολίασε ο κ. Καν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της πρωθυπουργού Tερέζας Μέι για διεξαγωγή έρευνας για την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Σαντίκ Καν πρόσθεσε πάντως ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα ακόμα βήμα, προβαίνοντας στη δημοσιοποίηση ενδιάμεσου πορίσματος αυτό το καλοκαίρι.

«Καλωσορίζω τη δήλωση του πρωθυπουργού για ανεξάρτητη δημόσια έρευνα, ωστόσο χρειαζόμαστε απαντήσεις τώρα, και γι' αυτό καλώ τον δικαστή που διεξάγει την έρευνα να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει μια προσωρινή απάντηση αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε.

«Τώρα. Ούτε σε ένα χρόνο από τώρα, όχι σε δύο χρόνια από τώρα. Χρειαζόμαστε απάντηση τώρα» παρενέβη και πάλι η κάτοικος.
Πηγή: skai.gr