Κλείσιμο

«Πρώην εθελοντής της καμπάνιας Σάντερς» ήταν ο δράστης της Βιρτζίνια

Άνδρας που είχε εργαστεί ως εθελοντής στην περσινή προεκλογική εκστρατεία του σοσιαλιστή Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς φαίνεται πως ήταν ο ένοπλος που νωρίτερα άνοιξε πυρ εναντίον ομάδας βουλευτών στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους προτού τραυματιστεί θανάσιμα από αστυνομικά πυρά.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σάντερς εξέφρασε την «αηδία» του την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «άθλια πράξη». Προσέθεσε πως «η βία οποιουδήποτε είδους είναι απαράδεκτη» στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αδελφός του δράστη δήλωσε στους «New York Times» πως ο 66χρονος Τζέιμς Χότζκινσον ήταν δυσαρεστημένος με «την πορεία των πραγμάτων» στις ΗΠΑ, και με το «αποτέλεσμα των εκλογών».

Σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί σε τυχόν πολιτικές προτιμήσεις του δράστη, όμως απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι ισχυρές όταν «όλοι εργάζονται για το κοινό καλό».

Ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στην πολιτεία της Βιρτζίνια, βρίσκεται ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Στιβ Σκαλίς, υπεύθυνος για πειθαρχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων και τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες είναι δύο αστυνομικοί της δύναμης του Καπιτολίου και ένας βοηθός του βουλευτή Ρότζερ Γουίλιαμς του Τέξας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Κανένας από τους τραυματίες δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.
Πηγή: skai.gr