Δικηγόρος Τραμπ: Οι αρμόδιες Αρχές θα αποφασίσουν εάν η κατάθεση Κόμεϊ θα γίνει αντικείμενο έρευνας

Σε σύντομη δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος Μαρκ Κάσοβιτς χαρακτήρισε τον Κόμεϊ μέλος μίας ομάδας που «επιχειρεί ενεργά να υπονομεύσει» την κυβέρνηση με «επιλεκτικές και παράνομες διαρροές».

Έκανε λόγο για «μη εγκεκριμένες» αποκαλύψεις από τον κ. Κόμεϊ, που αφορούσαν προσωπικές συζητήσεις του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κάσοβιτς απέρριψε επίσης τη δήλωση Κόμεϊ ότι αποφάσισε να προβεί στην έμμεση διαρροή μετά από δήλωση του κ. Τραμπ στο Twitter περί ηχογραφημένων συνομιλιών, αντιτείνοντας ότι αναφορές στις επίμαχες σημειώσεις είχαν δημοσιευτεί στους «New York Times» μία ημέρα πριν την ανάρτηση του προέδρου.

«Αφήνουμε στις αρμόδιες Αρχές να αποφασίσουν εάν οι διαρροές [Κόμεϊ] θα γίνουν αντικείμενο έρευνας», προσέθεσε ο Κάσοβιτς.

Υπογράμμισε δε πως η κατάθεση Κόμεϊ ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας αποδεικνύει πέραν πάσης υποψίας πως ο κ. Τραμπ δεν ερευνάται για υπόγειες επαφές με τη Ρωσία, ούτε επιχείρησε να παρακωλύσει την έρευνα του FBI σχετικά με παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Σημειώνεται πως κ. Κόμεϊ όντως κατέθεσε ότι ενώ ήταν στη διεύθυνση του FBI δεν υπήρχε έρευνα σε βάρος του προέδρου, όμως απέφυγε να απαντήσει εάν ο πρόεδρος είχε υπόγειες επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτό θα κριθεί από τον ειδικό σύμβουλο που έχει πλέον αναλάβει την έρευνα.
Πηγή: skai.gr