Συριακά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του ISIS κοντά στη Ράκα

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Ράκα, στη νότια όχθη του Ευφράτη στόχευσαν σήμερα συριακά κυβερνητικά αεροπλανοφόρα σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

«Η αεροπορία κατέστρεψε θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα» στην ύπαιθρο της δυτικής Ράκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Παράλληλα, πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, κατά τις πρώτες ημέρες της επιχείρησής τους, προωθούνται προς τις παρυφές της Ράκα με στόχο την κατάληψη της επιχειρησιακής βάσης του ISIS στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η ένοπλη συμμαχία που αποτελείται από Κούρδους και Άραβες μαχητές, εξαπέλυσαν επίθεση αυτή την εβδομάδα για την κατάληψη της Ράκα. Εδώ και μήνες η συμμαχία πλησιάζει στην πόλη, με τη βοήθεια των αεροπορικών επιθέσεων και των ειδικών δυνάμεων του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανοίξει μέτωπα εναντίον τους από όλες τις πλευρές στη διάρκεια της εξαετούς ένοπλης σύγκρουσης στη Συρία και έχουν χάσει εδάφη σε πολλές ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον τελευταίο χρόνο.

Τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο περιοχές κοντά στα σύνορα της επαρχίας, κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ράκα με το Χαλέπι και κοντά στην περιοχή Τάμπκα, την οποία η SDF κατέλαβε από το ΙΚ τον Μάιο.
Πηγή: skai.gr