Τρεις νέες συλλήψεις για τις αιματηρές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου

Σε τρεις νέες συλλήψεις προχώρησαν την Πέμπτη οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Βρετανίας στο πλαίσιο των ερευνών για τη διπλή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι νέες συλλήψεις έγιναν μετά τα δύο εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης οι βρετανικές αρχές, στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι δύο άνδρες, ένας 27χρονος και ένας 29χρονος, συνελήφθησαν ως ύποπτοι τρομοκράτες που προετοίμαζαν χτύπημα ενώ ο τρίτος άνδρας, 33 ετών συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. 

Συνολικά δεκαεπτά άτομα έχουν συλληφθεί για την επίθεση του Σαββάτου ενώ πέντε ακόμα παραμένουν υπό κράτηση.

Στη διπλή επίθεση του Σαββάτου στην καρδιά του Λονδίνου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 48 τραυματίστηκαν. 29 από τους τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ 10 από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Και οι τρεις δράστες των επιθέσεων έχουν ταυτοποιηθεί. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει τα στοιχεία τους και έχει δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες τους.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη οι αρχές εντόπισαν στον Τάμεση το άψυχο σώμα του όγδοου θύματος της επίθεσης, τον 45χρονο γάλλο υπήκοο Χαβιέρ Τομάς που αναζητείτο από την ημέρα της επίθεσης.
Πηγή: skai.gr