Ερωτηματικό το εύρος της νίκης των Συντηρητικών σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Μικτή εικόνα ως προς το προβάδισμα των Συντηρητικών και την προοπτική διατήρησης της αυτοδυναμίας τους δίνουν και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας ημέρας πριν από τις αυριανές εκλογές στη Βρετανία.

Η Opinium, πολύ κοντά στο μέσο όρο των μετρήσεων της τελευταίας εβδομάδας, δίνει 43% στους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι στην πρόθεση ψήφου και 36% στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αντίθετα η νεότερη και τελευταία από τις καθημερινές δημοσκοπήσεις της YouGov δείχνει τους Συντηρητικούς να κερδίζουν 302 έδρες αντί των 330 που κατείχαν, κάτι που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα χάνει την αυτοδυναμία στη βουλή των 650 βουλευτών.

Οι Εργατικοί εμφανίζονται ακόμα πιο ενισχυμένοι με την πρόβλεψη να τους δίνει 269 έδρες, έναντι 229 που είχαν πριν διαλυθεί η Βουλή των Κοινοτήτων για τις πρόωρες εκλογές.

Η διαφορά στο εύρος του προβαδίσματος των Συντηρητικών οφείλεται στο γεγονός ότι η YouGov προεξοφλεί μεγαλύτερο του συνηθισμένου ποσοστό συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων, που θεωρείται ότι κλίνουν προς τον κ. Κόρμπιν.

Μέχρι το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Πέμπτης τοπική ώρα αναμένεται η δημοσιοποίηση τριών ή τεσσάρων ακόμα δημοσκοπήσεων.

Οι κάλπες κλείνουν στις 10 το βράδυ τοπική ώρα και θα ακολουθήσει exit poll.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο