Τραμπ: Η πολιτική ορθότητα δεν φτάνει για να είμαστε ασφαλείς

Η πολιτική ορθότητα δεν εξασφαλίζει τίποτε έγραψε στο Twitter o αμερικανός πρόεδρος με αφορμή τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο ενώ στη συνέχεια επέκρινε έντονα τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν για τη δήλωσή του μετά την είδηση των επιθέσεων ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας. Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει», έγραψε ο Τραμπ. 

«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'» συνέχισε.

Ο Σαντίκ Καν είπε χθες πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο Καν εξελέγη δήμαρχος της πόλης το 2016 και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος μόλις ενημερώθηκε για τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο «τιτίβισε» πως οι ΗΠΑ «χρειάζονται» την απαγόρευση εισόδου ως «έξτρα επίπεδο ασφαλείας», και κάλεσε τα δικαστήρια που έχουν μπλοκάρει την επίμαχη εντολή να «μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας».

Στη συνέχεια εξέφρασε τη στήριξή του στη Βρετανία και έγραψε: «Οτιδήποτε μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν στο Λονδίνο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμείς θα είμαστε εκεί. Είμαστε μαζί σας». 


Πηγή: skai.gr