Κόρμπιν: Η επίθεση δεν πρέπει να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κορμπίν δήλωσε στο κανάλι Sky News ότι το Εργατικό κόμμα αναστέλλει προσωρινά την προεκλογική του εκστρατεία λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης με επτά νεκρούς στο Λονδίνο, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση δεν θα διαρκέσει πολύ.

«Δεν θα διεξαγάγουμε εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο σήμερα (Κυριακή), αλλά θα τη συνεχίσουμε αργότερα, διότι πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δοθεί μήνυμα ότι η δημοκρατία πρέπει να υπερισχύσει. Εάν επιτρέψουμε σε αυτές τις επιθέσεις να διαταράξουν τη δημοκρατική μας διαδικασία, τότε όλοι χάνουμε» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Μάντσεστερ και του Λονδίνου στις εκλογές, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι δεν θυμάται να έχουν επηρεαστεί εκλογές από ανάλογο περιστατικό.

«Ελπίζω ότι δεν θα διαταράξει τη διαδικασία μας, διότι πρέπει να έχουμε μια δημοκρατική διαδικασία. Αλλά ελπίζω επίσης να αναλογιστούμε την ανάγκη να έχουμε επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους μας, αλλά και επαρκή νοημοσύνη για να εξετάσουμε την τρομοκρατική απειλή» επισήμανε.

Ας απαντήσουμε, συνέχισε ο ηγέτης των Εργατικών, όπως στο Μάντσεστερ, όταν όλες οι κοινότητες ήρθαν πιο κοντά. «Η δύναμή μας είναι η δύναμη της ενότητας της κοινότητας μας. Αυτό εμφανίστηκε αμέσως μετά τα φρικτά γεγονότα στο Μάντσεστερ, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει το ίδιο και με το Λονδίνο» σημείωσε.

Από πλευράς του, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Τιμ Φάρον είπε ότι οι εθνικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, επίσης διευκρινίζοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ανασταλεί για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάντως, ο ηγέτης του λαϊκίστικου UKIP Πολ Νατάλ δεν δέχθηκε να αναστείλει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, δηλώνοντας ότι «αυτό θα ήθελαν οι τρομοκράτες».
Πηγή: skai.gr