Σαντίκ Καν: Μια επίθεση σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανή

Οι εθνικές εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Ο Καν, σε δήλωσή του αναγνώρισε ότι μια (νέα) επίθεση στη χώρα είναι πολύ πιθανή, παρότι χαρακτήρισε τη βρετανική πρωτεύουσα ως μια από τις ασφαλέστερες πόλεις παγκοσμίως. Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι η αναβάλλεται η προεκλογική εκστρατεία λόγω της επίθεσης.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης το πρωί.

«Οι [τρομοκράτες] θέλουν να μας σταματήσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε ... θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις γενικές εκλογές... δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Δεν είμαι υπέρμαχος της αναβολής της εκλογικής αναμέτρησης, συνέχισε, είμαι παθιασμένος πιστός στη δημοκρατία... Ένα από τα πράγματα που μισούν οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία.

«Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να επαγρυπνούν, να συνεχίσουν την κανονική τους δραστηριότητα» προέτρεψε τους Λονδρέζους ο δήμαρχος, ο οποίος ωστόσο προειδοποίησε:

«Το επίπεδο συναγερμού εξακολουθεί να είναι υψηλό... [αυτό] σημαίνει ότι μια επίθεση σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανή» παραδέχθηκε όμως.

Οι Λονδρέζοι, τόνισε o πακιστανικής καταγωγής δήμαρχος, θα δουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες μια αυξημένη αστυνομική παρουσία... εξ αυτών ένοπλες δυνάμεις (…) αλλά το Λονδίνο είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις παγκοσμίως.
Πηγή: skai.gr