Παγκόσμια καταδίκη για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Παγκόσμια καταδίκη προκάλεσαν οι νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο με τουλάχιστον έξι νεκρούς και 30 τραυματίες. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες: Η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ το Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα λίγο μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

«Το φρικτό συμβάν στο Λονδίνο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
«Πρόκειται για μια επίθεση εσκεμμένη και θρασύδειλη ενάντια στους αθώους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης μας που διασκέδαζαν το Σάββατο βράδυ. Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας» ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Για «σοκαριστικά νέα από το Λονδίνο» έκανε λόγο η Νίκολα Στάρτζον, πρωθυπουργός της Σκωτίας.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!» ανέφερε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών. Όλοι οι Αμερικάνοι είναι αλληλέγγυοι με τον βρετανικό λαό» σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους» σχολίασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
Δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Προσεύχομαι για το Λονδίνο» ανέφερε από την πλευρά της το αστέρι της ποπ Αριάνα Γκράντε.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ