Κλείσιμο

Υποστηρικτές του ΙΚ πανηγυρίζουν για τη νύχτα τρόμου στο Λονδίνο

Υποστηρικτές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν για τις νέες επιθέσεις στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, το βράδυ του Σαββάτου, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν πολίτη. Απροσδιόριστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών. 

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό βαν παρέσυρε 15 με 20 πεζούς.

Μία δεύτερη επίθεση εκδηλώθηκε στην λαϊκή αγορά του Μπόροου, όπου τουλάχιστον τρεις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν με μαχαίρια τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου κάνει λόγο και για τρίτο περιστατικό στην περιοχή του Βοξχολ, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει τη φύση και τις λεπτομέρειες του χτυπήματος εκεί.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Nashir News που πρόσκειται στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, προέτρεπε τους «μοναχικούς λύκους» που κατοικούν στα δυτικά κράτη (i.e οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης που εμπνέονται και μιμούνται τις πρακτικές της), να σκοτώσουν πολίτες κατά τη διάρκεια του Ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Πέστε πάνω τους με οχήματα», έγραφε στην ιστοσελίδα του το Nashir News, απευθυνόμενο στους επίδοξους τρομοκράτες. Μάλιστα σε ένα κολάζ, παρέθετε και τους τρεις απλούς τρόπους επίθεσης: το πιστόλι, το μαχαίρι και το φορτηγό.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο τα τρία περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους και καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν από τους δημόσιους χώρους και, αφού βρουν καταφύγιο, να ενημερώσουν τις αρχές για οτιδήποτε γνωρίζουν.
Πηγή: skai.gr