Κανονικά η διεξαγωγή του Rock am Ring-Δεν επιβεβαιώθηκε τρομοκρατική απειλή

Το φεστιβάλ ροκ ρουσικής Rock am Ring που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νίρμπουργκ της Γερμανίας (διεξάγεται σε τμήμα της πίστας της Φόρμουλας - 1 Νίρμπουργκρινγκ) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, μετά την εκκένωση του χώρου την Παρασκευή εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι διοργανωτές στον ιστότοπό τους. Η εκκένωση του χώρου σκόρπισε απογοήτευση στους θεατές. 

Το υπαίθριο φεστιβάλ Rock am Ring διακόπηκε την Παρασκευή, την ημέρα που άρχισε, αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή. Περίπου 90.000 άνθρωποι που επρόκειτο να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε καταυλισμούς έξω από το χώρο της συναυλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες στον χώρο που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, σε ένα σημείο κοντά στο Κόμπλεντς στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο της νοτιοδυτικής Γερμανίας, έχουν ολοκληρωθεί.

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για επικείμενο κίνδυνο», εξήγησαν οι διοργανωτές. Η αστυνομία «έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών τοποθέτησης του εξοπλισμού», πρόσθεσαν.

Το φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, θα ξεκινήσει στη 1.30μμ (ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο κρατίδιο της Έσσης στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt, οι ύποπτοι εργάζονταν για μια εταιρεία που βοήθησε στη διοργάνωση αυτού του ετήσιου φεστιβάλ. Ένας από τους δύο φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr