Προβάδισμα 15 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στην Μέι

Το προβάδισμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αυξήθηκε στις 15 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα και δημοσιεύθηκε σήμερα, αλλά είναι πιθανόν να συρρικνωθεί σε μια επικείμενη δημοσκόπηση, ανάφερε η εταιρία έρευνας της κοινής γνώμης Panelbase.

Η εργασία για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα διενεργήθηκε πριν και μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ και η δημοσιοποίησή της καθυστέρησε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 19 έως τις 23 Μαΐου οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 48% σε εκείνους που είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Ιουνίου έναντι 47% σε μια δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου. Το κυριότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα, οι Εργατικοί, συγκεντρώνουν το 33%, ποσοστό που παραμένει αναλλοίωτο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ωστόσο η προηγούμενη έρευνα χρησιμοποίησε διαφορετική μεθοδολογία από τη σημερινή δημοσκόπηση, και περιελάμβανε εκείνους που δεν ήταν βέβαιοι ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Αν η σημερινή δημοσκόπηση είχε χρησιμοποιήσει τη μεθοδολογία της προηγούμενης δημοσκόπησης, το προβάδισμα των Συντηρητικών θα συρρικνωνόταν στις έξι ποσοστιαίες μονάδες, ανέφερε η Panelbase.

«Θα δημοσιοποιήσουμε άλλη μία δημοσκόπηση τις επόμενες μία ή δύο ημέρες και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι θα δείχνει μια περαιτέρω μείωση της διαφοράς Συντηρητικών-Εργατικών», ανέφερε η Panelbase.

Άλλες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ δείχνουν πως η διαφορά της Μέι από τους Εργατικούς έχει μειωθεί, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να μην εξασφαλίσει τη συντριπτική νίκη που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις πριν από μόλις έναν μήνα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ