O μακελάρης του Μάντσεστερ έδρασε κυρίως μόνος του το τελευταίο τετραήμερο

Ο βομβιστής που ανατινάχτηκε και αιματοκύλισε το Μάντσεστερ, ο Σαλμάν Αμπεντί, ήταν αυτός που αγόρασε τα περισσότερα από τα μέρη που χρειάστηκαν για τη σύνθεση του εκρηκτικού μηχανισμού σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας της βορειοδυτικής Αγγλίας συμπληρώνει ότι ο βομβιστής, τέσσερις μέρες πριν την επίθεση, έδρασε κατά κύριο λόγο μόνος του, αλλά μένει να διευκρινιστεί αν τελικά ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο τρομοκρατών.

Στο επίκεντρο της αντιτρομοκρατικής αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι τελευταίες κινήσεις του βομβιστή, οι συναντήσεις τους και οι τηλεφωνικές του κλήσεις. Στοιχεία συλλέγονται και από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τα βήματά του.

Σημαντικό στοιχείο για την αστυνομία είναι και η συμπεριφορά του δράστη η οποία πολλές φορές έφερε «ανησυχητικά σημάδια».

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, συνελήφθησαν τρεις άνδρες σε συνάρτηση με την υπόθεση αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθεί κάποια κατηγορία.

Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, πέντε εκ των οποίων έχουν αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς προηγουμένως να τους αποδοθεί κάποια κατηγορία.
Πηγή: skai.gr