Κλείσιμο

Λάβρος Λαβρόφ κατά Μακρόν μετά τις επικρίσεις του για ρωσικά ΜΜΕ

Για «αντιρωσική σταυροφορία» έκανε λόγο την Τρίτη ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας στις επικρίσεις του Εμανουέλ Μακρόν για δύο ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε κατηγορήσει το Russia Today και το Sputnik ότι «δεν συμπεριφέρονταν ως όργανα του Τύπου, αλλά σαν όργανα επιρροής και προπαγάνδας. Και μάλιστα προπαγάνδας ψεύδους». Ο Μακρόν είχε απαγορεύσει στoυς δημοσιογράφους των δύο MME να ακολουθήσουν την περιοδεία του κατά την προεκλογική περίοδο.

Απαντώντας, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι η δήλωση του Γάλλου προέδρου σχετικά με την «προπαγάνδα ψεύδους» του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik και του τηλεοπτικού σταθμού RT είναι σύμφωνη με την τρέχουσα αντιρωσική σταυροφορία».

«Πιστεύω ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι οι συνέπειες της αντιρωσικής εκστρατείας που ξεκίνησε η κυβέρνηση Ομπάμα και έχει κατακλύσει αρκετές δυτικές χώρες», δήλωσε ο Λαβρόφ στη Μόσχα. «Οι δυτικοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την τάση» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. «Το κύριο θέμα για όλες αυτές τις κατηγορίες είναι ότι δεν βλέπουμε ίχνος στοιχείου», σχολίασε ακόμα ο ρώσος υπουργός.

«Είτε πρόκειται για την ιστορία με τους χάκερ, είτε για φήμες για κάποια παρασκηνιακά σχέδια που αποσκοπούσαν στην ανάμειξη στις (αμερικανικές) εκλογές δεν έχει δοθεί καμία απόδειξη, ένα όνομα… Δεν έχουμε καμία ανάμειξη για τις υποθέσεις για τις οποίες μας κατηγορούν» σχολίασε ακόμα ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όταν υπάρξουν ονόματα και αποδεικτικά στοιχεία, τότε οι απαντήσεις μας θα γίνουν και πιο συγκεκριμένες» τόνισε δε ο ρώσος διπλωμάτης.
Πηγή: skai.gr