Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για Μακρόν

Διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου το κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos/Sopra Steria που διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων France Television και France Radio, το κόμμα του γάλλου προέδρου LREM και ο εταίρος του, το κεντρώο MoDem, φέρονται να εξασφαλίζουν το 29,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, μάχη δίνεται για τη δεύτερη θέση, με τη νέα δημοσκόπηση να δίνει αυξημένο προς τα πάνω το ποσοστό των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών και των εταίρων τους, του UDI (22%).

Ακολουθεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν το οποίο πέφτει στην τρίτη θέση, με ποσοστό ανεβασμένο κατά μία μονάδα (18%), σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση εμφανίζει την ίδια εικόνα με τις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έφεραν το κόμμα του γάλλου προέδρου στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr