Eνημερώθηκε o Tραμπ για την εκτόξευση πυραύλου από τη Β.Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός αντικειμένου που θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε πως φαίνεται να ήταν εκτόξευση ενός πυραύλου τύπου Scud ο οποίος διήνυσε 450 χλμ και κατέπεσε στη θάλασσα.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη», είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, και «ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί».

Την πληροφορία ότι ο πύραυλος κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε και η αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού, που πρόσθεσε ότι παρακολούθησε τον πύραυλο επί έξι λεπτά και ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Βόρεια Αμερική.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στη Βόρεια Κορέα για την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου ο οποίος φαίνεται να προσγειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, είπε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα σήμερα.

«Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα προβληματική από την άποψη της ασφάλειας της κυκλοφορίας πλοίων και αεροπλάνων και αποτελεί σαφή παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», είπε σε δημοσιογράφους ο Σούγα σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

«Η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί επ' ουδενί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας. Έχουμε προβεί σε έντονο διάβημα στη Βόρεια Κορέα και καταδικάζουμε τις πράξεις της με τους εντονότερους δυνατούς όρους», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές σε αεροπλάνα ή πλοία.

Πηγή: skai.gr