Μέρος του τρομοκρατικού δικτύου του Μάντσεστερ «ίσως παραμένει ασύλληπτο»

Μέρος του τρομοκρατικού δικτύου που υποστήριξε τον βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ ίσως διαφεύγει ακόμα τη σύλληψη, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ.

Η [αντιτρομοκρατική] επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη […] Έως ότου ολοκληρωθεί δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει κλείσει», είπε η κ. Ραντ στο BBC.

Η τοποθέτηση Ρουντ έρχεται μία μόλις ημέρα αφότου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τη μείωση του συναγερμού ασφαλείας από το ανώτατο επίπεδο – που σήμαινε ότι υπάρχει κίνδυνος «επικείμενης» επίθεσης – στο δεύτερο υψηλότερο, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νέου χτυπήματος.

Έντεκα ύποπτοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με το δίκτυο παραμένουν υπό κράτηση, ενώ 14 τοποθεσίες ελέγχονται.

Το βράδυ του Σαββάτου η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του καμικάζι που ελήφθησαν την ημέρα του μακελειού, καλώντας τους πολίτες να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν ώστε να συγκροτηθεί καλύτερη εικόνα για τις κινήσεις του από την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 18 Μαΐου έως την επίθεση, τέσσερις ημέρες αργότερα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο ίδιος ο 22χρονος βομβιστής, Σαλμάν Αμπεντί, παρασκεύασε τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποίησε στην επίθεση. Η αρμολόγηση πιστεύεται ότι ολοκληρώθηκε στο διαμέρισμά του, στο κέντρο του Μάντσεστερ.
Πηγή: skai.gr