Δύο άνδρες δολοφονήθηκαν όταν πήγαν να εμποδίσουν αντι-ισλαμική παρενόχληση

Δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών όταν προσπάθησαν να σταματήσουν άνδρα που παρενοχλούσε δύο γυναίκες, οι οποίες έμοιαζαν να είναι μουσουλμάνες.

Ο δράστης στράφηκε προς τους άνδρες που προσπαθούσαν να τον σταματήσουν και τους τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι. Ένα από τα θύματα ξεψύχησε επί τόπου, ενώ το δεύτερο κατέληξε αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα του ισλάμ, μέσα σε τρένο των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης. Ένας ακόμα επιβάτης τραυματίστηκε.

Ο δράστης συλληφθεί από την Αστυνομία, αφού αποβιβάστηκε από τον συρμό.

Έχει ταυτοποιηθεί ως Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν, 35 ετών. Αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκφοβισμό και παράνομη κατοχή όπλου.

Κρατείται χωρίς δυνατότητα εγγύησης και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες όταν η υπόθεση οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Αν και οι Αρχές δεν κάνουν επισήμως λόγο για έγκλημα μίσους, οι έρευνες φαίνεται να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Πόρτλαντ ανέφερε πως ο δράστης φώναζε προσβολές για τους μουσουλμάνους κι όχι μόνο, πριν τη σύλληψή του.

Το γραφείο του FBI στην πολιτεία του Όρεγκον σημείωσε πως η «μισαλλοδοξία και το μίσος» δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία και η βία στο όνομά τους θα βρει την ανάλογη απάντηση.

Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών σχέσεων κάλεσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μιλήσει κατά της ισλαμοφοβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: skai.gr