Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για εγκλήματα μίσους στο Μάντσεστερ

Διπλασιάστηκαν στο Μάντσεστερ οι καταγγελίες για εγκλήματα μίσους, μετά την ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία του Ευρύτερου Μάντσεστερ, ενώ τη Δευτέρα καταγράφηκαν 28 καταγγελίες, που είναι πάνω κάτω ο μέσος όρος για μία κανονική ημέρα, την Τετάρτη ο αριθμός των καταγγελιών ήταν διπλάσιος, 56.

Η Αστυνομία σημειώνει
ότι δεν μπορεί να αποδώσει ευθέως την απότομη αύξηση των καταγγελιών στο τρομοκρατικό χτύπημα, προσθέτοντας πως παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μάντσεστερ σημείωσε πως επικοινώνησε με τους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων της περιοχής και τους ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει ανοχή όσον αφορά τα εγκλήματα μίσους.

Δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπτενί, πολίτης Βρετανίας αλλά με καταγωγή από τη Λιβύη, όπου είχε ταξιδεύσει λίγο καιρό πριν την επίθεση.

Την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, μολονότι οι βρετανικές Αρχές τηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσον η τζιχαντιστική οργάνωση όντως συνδέεται με το χτύπημα.
Πηγή: skai.gr