Κόρμπιν: Η τρομοκρατία στη Βρετανία συνδέεται με τους εξωτερικούς πολέμους

Λόγω για σύνδεση μεταξύ των πολέμων που οι βρετανικές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει ή διεξαγάγει σε άλλες χώρες, όπως η Λιβύη και των τρομοκρατικών χτυπημάτων επί βρετανικού εδάφους, έκανε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η τοποθέτησή του έγινε σε ομιλία του στο Λονδίνο με την οποία επαναξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των μεγάλων κομμάτων μετά από διακοπή τριών ημερών λόγω της επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Η θέση αυτή χαρακτηρίστηκε «ανόητη» από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μπεν Γουάλας και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις.

Θέλοντας να περιορίσει αυτές τις αναμενόμενες αντιδράσεις, ο κ. Κόρμπιν που έχει αντιταχθεί ως βουλευτής σε όλες τις βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απαλλαγή των τρομοκρατών από την ενοχή τους.

Σημείωσε όμως παράλληλα ότι «πρέπει να είμαστε αρκετά γενναίοι και να παραδεχθούμε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας πολύ απλά δεν αποδίδει» και ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος «εξυπνότερος» τρόπος για να περιοριστεί η απειλή από χώρες που εκτρέφουν και παράγουν τρομοκρατία.

Ο κ. Κόρμπιν υποσχέθηκε επίσης περισσότερους πόρους για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι Εργατικοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό των Times, έχουν κλείσει τη διαφορά από τους Συντηρητικούς ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου σε μόλις 5% από το 24% που είχε καταγραφεί κατά την προκήρυξη των εκλογών.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο