Κλείσιμο

«Μαζί στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία» λέει ο Μακρόν στη Μέι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που είχαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7, στην Ταορμίνα της Σικελίας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να συνεργασθούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικότεροι, σε διμερές επίπεδο, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

«Την εβδομάδα αυτή συνέβη στη χώρα μας μία από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις και η Γαλλία γνωρίζει καλά τι σημαίνει να δέχεσαι τρομοκρατική επίθεση. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν τη σημασία της ομαδικής συνεργασίας για τη νίκη ενάντια στην τρομοκρατία», είπε η Τερέζα Μέι κατά τη συνάντησή τους.

Η συνάντησή τους, που ήταν η πρώτη επίσημη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Εμανουέλ Μακρόν, διήρκεσε μία ώρα και έγινε στα αγγλικά.

Ο Μακρόν δήλωσε στην κα Μέι ότι προτίθεται «να ζητήσει από τις εταιρείες του Ίντερνετ, που έχουν μερίδιο ευθύνης, κυρίως ως προς την διασπορά της τζιχαντιστικής προπαγάνδας, να συμμετάσχουν στη μάχη», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Της γνωστοποίησε τέλος σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ενωμένη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσουν να διατηρούν στενές σχέσεις σε όλους τους τομείς της συνεργασίας στον οικονομικό, διπλωματικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας.
Πηγή: skai.gr