Βομβαρδιστικά πλήγματα σκοτώνουν 35 αμάχους στη Συρία

Περισσότεροι από 100 πολίτες, μεταξύ των οποίων και μέλη των οικογενειών των τζιχαντιστών του ΙSIS, έχασαν τη ζωή τους, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν την Πέμπτη, στην πόλη Αλ Μαγιαντίν, την οποία μέχρι πρότινος, κατείχαν οι τζιχαντιστές.

Οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές κατά των προπυργίων του Ισλαμικού Κράτους, κατά μήκος του Ευφράτη, στη Συρία, διεξάγονται από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ καθώς και από συριακά, ρωσικά αεροσκάφη. Τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή έχει πραγματοποιηθεί στην ανατολική Συρία από την ιρακινή πλευρά. 

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν τις δύο τελευταίες ημέρες στην Αλ Μαγιαντίν ανέρχεται στους 50 σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων τα αναγνωριστικά αεροσκάφη και τα αεροπλάνα περιστρέφονταν στην πόλη προτού ρίξουν τους πυραύλους στα δύο κτίρια, ένα εκ των οποίων ήταν συγκρότημα που στεγάζονταν συριακές και μαροκινές οικογένειες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει συνεχώς έδαφος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Πολλοί από τους μαχητές του που έχουν υποχωρήσει από άλλα μέτωπα, έχουν καταφύγει στη λεκάνη του Ευφράτη της Συρίας.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει ότι είναι προσεκτικός και ότι αποφεύγει να βομβαρδίζει αμάχους στις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει. Η Συρία και η Ρωσία επίσης αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους.
Πηγή: skai.gr