Παραμένει η κατάσταση ύψιστου συναγερμού στη Βρετανία

Το επίπεδο συναγερμού στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει «κρίσιμο», με δυνάμεις του στρατού να βρίσκονται επί ποδός σε δημόσιους χώρους που αξιολογούνται ως πιθανοί στόχοι. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν ακόμη και μέσα στα τρένα τρένα που ταξιδεύουν σε προορισμούς εκτός του Λονδίνου.

Οι αρχές φοβούνται την πιθανότητα συνεργοί του 22χρονου Σαλμάν Αμπέντι να διαφεύγουν τη σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική πρωτεύουσα έχει γίνει το θέατρο διαδοχικών επιχειρήσεων πυροτεχνουργών του στρατού, λόγω «ύποπτων αντικειμένων» που λίγο αργότερα διαπιστώνεται ότι δε συνιστούν απειλή. 

Μετά την χθεσινή ολιγόωρη διακοπή ενημερώσεων, οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν το καθεστώς κοινής διαχείρισης πληροφοριών με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, αφού δόθηκαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διαρροές προς τον τύπο. 

Άλλωστε κατά την διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε 64.
Πηγή: skai.gr