Τουσκ: Με τον Τραμπ δεν έχουμε κοινή θέση ως προς τη Ρωσία

Oι απόψεις της Eυρωπαϊκής Ένωσης είναι διαφορετικές από αυτές των ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία, την κλιματική αλλαγή και το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Τραμπ ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι ηγέτες των δύο πλευρών συζήτησαν για την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, το κλίμα και τις εμπορικές σχέσεις αλλά ότι συμφώνησαν μόνο ως προς την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατικής βίας και ως προς τις σχέσεις με την Ουκρανία.

«Η αίσθησή μου είναι ότι συμφωνήσαμε σε πολλούς τομείς, όπως στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που είναι το κυριότερο ζήτημα... Ανοικτά παραμένουν κάποια θέματα όπως το κλίμα και το εμπόριο και δεν είμαι και εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κοινή άποψη σε σχέση με το θέμα της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι όταν φθάνουμε στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή», είπε ο Τουσκ.

Αρχικά η συνάντηση Τουσκ - Τραμπ διευρύνθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αλλά και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Πηγή: skai.gr