Το Ισλαμικό Κράτος βλέπουν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τζακάρτα

To Ισλαμικό Κράτος υποψιάζονται οι αρχές της Ινδονησίας ότι βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν χθες Τετάρτη στην Τζακάρτα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας  Άουι Σετιόνο. 

Οι δύο επιτιθέμενοι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν σε δρόμο μπροστά από τον σταθμό λεωφορείων Κάμπουνγκ Μαλάγιου της δημοφιλούς συνοικίας της Τζακάρτα, προκαλώντας τον θάνατο τριών αστυνομικών. 

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό, με τους ανθρώπους να τρέχουν για να γλιτώσουν την ώρα που τεράστια σύννεφα καπνού υψώνονταν στον ουρανό. Ανθρώπινα μέλη σκορπίστηκαν στον δρόμο. 

Νεκροί κατέληξαν και οι δύο δράστες της επίθεσης, ενώ πέντε ακόμα αστυνομικοί και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν.

Στόχος των τρομοκρατών ήταν σύμφωνα με τους ερευνητές η αστυνομία, καθώς τη στιγμή της επίθεσης πολλοί αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο σημείο για μια διαδήλωση. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είναι εδώ και μερικά χρόνια βασικός στόχος των Ινδονήσιων τζιχαντιστών, που αποφεύγουν τους ξένους στόχους. Στον συγκεκριμένο σταθμό λεωφορείων συχνάζουν Ινδονήσιοι και όχι αλλοδαποί.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ανακοίνωσε σήμερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι έχει ζητήσει να ξεκινήσει έρευνα εις βάθος για τις επιθέσεις, ενώ κάλεσε «όλους τους πολίτες σε όλη τη χώρα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να παραμείνουν ενωμένοι». «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τα θύματα και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr