Ο Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για «σκληρές συνομιλίες»

Για σκληρές συνομιλίες προετοιμάζεται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον το βασικό μήνυμα του αμερικανού πρόεδρου στους συμμάχους του θα είναι ότι θα πρέπει «να μοιραστούν το βάρος».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να γίνει «πραγματικά σκληρός» απέναντι στους συμμάχους της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δηλαδή να διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ τους σε αυτόν τον τομέα

Εν τω μεταξύ τις ανησυχίες της σε σχέση με τη διαρροή του φωτογραφικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ αναμένεται να εκφράσει η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Πολύ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη βελγική πρωτεύουσα. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την έδρα του ΝΑΤΟ έχει αποκλειστεί. Δρόμοι έχουν κλείσει και για το μετρό ισχύουν ειδικές διαδρομές. Ακόμα και οι πτήσεις στο κοντινό αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ έχουν περιοριστεί.

Την ιδία ώρα περίπου 20.000 άτομα υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις γυναικείων οργανώσεων, ενώσεων ομοφυλόφιλων και ακτιβιστών εναντίον του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Τραμπ στην έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο νέος πρόεδρος δεν θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο όπως έκανε ο Ομπάμα, αλλά στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία απέχει λίγα μόνο μέτρα από το παλάτι και τα κτήρια της Ε.Ε..
Πηγή: skai.gr