Οι Φιλιππίνες καθησυχάζουν τους επενδυτές για τον στρατιωτικό νόμο

Η απόφαση του προέδρου των Φιλιππίνων να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στο νησί Μιντανάο δεν θα επηρεάσει την τοπική οικονομία, καθησύχασε τους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κάρλος Ντομίνγκες, στηρίζοντας την κίνηση του Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Με την δήλωσή του αυτή, ο Ντομίνγκες προσπαθεί να διαλύσει τους φόβους ντόπιων αλλά και ξένων επενδυτών για τις ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις των έκτακτων μέτρων.

«Σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η οικονομία από τον στρατιωτικό νόμο. Ο στρατός ελέγχει τα κυβερνητικά κτήρια και τις κρίσιμες υποδομές στο νησί», εξήγησε ο Ντομίνγκες.

Η στρατιωτική φύλαξη αυτών των υποδομών δεν εμποδίζει σε κα΄τι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Ο Ντουτέρτε επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο στην επαρχία του Μιντανάο μετά τις σφοδρές συγκρούσεις που προηγήθηκαν μεταξύ ισλαμιστών ανταρτών και δυνάμεων του στρατού.

Κατά την διάρκεια των συρράξεων, οι αντάρτες κατέλαβαν το χωριό Μαράουι στην επαρχία Λανάο Ντελ Σουρ, όπου τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της χώρας έχασαν τη ζωή τους.

Οι μάχες ξέσπασαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των αστυνομικών δυνάμεων σε κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους.

«Για τους συμπατριώτες μου που έχουν βιώσει τον στρατιωτικό νόμο. Δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο πρόεδρος Μάρκος. Θα είμαι σκληρός», διεμήνυσε ο Ντουτέρτε.
Πηγή: skai.gr