Μάντσεστερ: Η βόμβα πιθανώς συναρμολογήθηκε από κάποιον πιο «έμπειρο»

Το σενάριο που θέλει τον Σαλμάν Αμπέντι να είναι μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, εξετάζουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας. Δεδομένου του επιπέδου οργάνωσης πίσω από το χτύπημα ο καμικάζι πρέπει να απολάμβανε, αν μη τι άλλο, την υποστήριξη ενός δικτύου τουλάχιστον μερικών ανθρώπων, λέει τώρα η αστυνομία.

Στον απόηχο του χτυπήματος στο Manchester Arena, ο πατέρας του δράστη, Ραμαντάν κι ο 20χρονος αδερφός του, Χασέμ, συνελήφθησαν στην Τρίπολη για ενδεχόμενη σύνδεσή τους με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πηγή από την μονάδα υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης, ο μικρός αδερφός του φερόμενου δράστη ομολόγησε στις αρχές ότι γνώριζε για τα τρομοκρατικά σχέδια του αδελφού του και πως, τόσο ο ίδιος όσο και ο νεκρός Αμπέντι, ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εξάλλου οι φωτογραφίες από τα απομεινάρια του βομβιστικού μηχανισμού που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν τη θεωρία κατασκευής της βόμβας από κάποιον που είχε πολύ καλές σχετικές γνώσεις και «μεγαλύτερη εμπειρία».

«Είναι πιθανό να μην οργάνωσε την επίθεση μόνος του», σημείωνε χθες και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που συναρμολόγησε την βόμβα να παραμένει ασύλληπτος ενώ «κάτω από το μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και οι λόγοι της πρόσφατης επίσκεψης του Αμπέντι στην Λιβύη.

Η βρετανική αστυνομία  διερευνά όλες τις επαφές του Αμπέντι στη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι αρκετά μέλη της λιβυκής κοινότητας στο Μάντσεστερ.


Πηγή: skai.gr